Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 28. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Változékony idő várható a hétvégén

Változékony idő várható a hétvégén

Napsütésre, de hózáporra is készülni kell a hétvégén, ám lehűlés nem várható, néhol plusz 10 fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken délelőtt több lesz a napsütés, de délután ismét vastagabb felhők érkeznek észak felől. Elszórtan várható napközben zápor, de az északkeleti határnál inkább a hózápor lehet a jellemző, estétől már másutt is egyre nagyobb eséllyel eshet havas eső zápor, illetve hózápor. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A szél nagy területen lesz erős, sőt sokfelé viharos erejű széllökések is lehetnek.

Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között alakul, de a kevésbé felhős, fagyzugos északkeleti részeken hajnalban hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 7 és 9 fok között valószínű, de az északkeleti határnál ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Ugyanakkor a Dunántúlon egy-egy helyen 10 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton délelőttig számottevő csapadék nem várható. Délutántól főleg az ország északi, északkeleti felén-kétharmadán szórványosan várható csapadék. A havat nyugat felől egyre többfelé havas eső, eső válthatja fel. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet döntően mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, azonban a kevésbé felhős, szélcsendes, fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. A maximumhőmérséklet általában plusz 3 és 7 fok között várható, de az északkeleti határnál alacsonyabb értéket is mérhetnek.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüthet a nap. A nap első felében szórványosan, majd csak néhol valószínű csapadék: jellemzően záporeső, de az északkeleti megyékben, illetve a hegyekben havas esőre, hózáporra, hódarára is számítani lehet. Nagy területen viharossá fokozódhat a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok várható a hőmérséklet. A csúcsértékek plusz 4 és 12 fok között alakulnak, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton, nyugaton pedig az enyhébb idő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.