Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. November 21. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Varga Mihály: idén már nem lesz hitelmegállapodás

Varga Mihály: idén már nem lesz hitelmegállapodás

Kicsi a valószínűsége annak, hogy idén megszülessen a hitelmegállapodás – ezt Varga Mihály mondta ma reggel a Magyar Rádióban. A tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter közölte, az IMF és az Unió meg fogja várni a jövő évi költségvetés elfogadását, és ezt követően, decemberben lehet újabb fejlemény a jelenlegi tárgyalási szakaszban.

Mint mondta, az, hogy jövőre 'hogyan alakul a helyzet', az nemcsak a magyar kormány gazdaságpolitikai intézkedéseitől függ, hanem attól is, hogy az euróövezetben milyen döntések születnek, milyen helyzet fog kialakulni - számolt be róla a távirati iroda.

Varga Mihály közölte, a kormány célja, hogy kivezesse az országot az adósságcsapdából. Mint mondta, Magyarország javuló pénzügyi mutatói ellenére nem vált feleslegessé a megállapodás, hiszen javítani tudna az ország helyzetén, az egyezség pedig a befektetők számára garanciát jelentene.

Közben az IMF a Wall Street Journal című lapnak küldött közleményében úgy fogalmazott, hogy a Magyarország által az elmúlt hetekben bejelentett gazdasági intézkedések közül több nem fenntartható jellegű, és nem segíti a növekedést. Iryna Ivaschenko, az IMF budapesti irodájának vezetője azt mondta: a magyar kormánynak kiegyensúlyozottabb intézkedéseket kell bevezetnie, amelyek fenntartható módon csökkentik a költségvetési hiányt, és a gazdaság egészére kiterjedő növekedést tesznek lehetővé.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter levélben tájékoztatta az Európai Bizottság pénzügyi biztosát a kormány által elfogadott újabb, 90 milliárd forintos költségvetési kiigazítási csomagról. Matolcsy György az Olli Rehn-nek küldött levélben felsorolja a kormány által pénteken közölt intézkedéseket, így a banki különadó véglegesítését, az energiaszolgáltatók jövedelemadó-kulcsának megemelését, a közműadó kiterjesztését, illetve a szerencsejáték-ágazatot érintő változásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: