Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Augusztus 25. 16:00, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Várkonyi Szabolcs: Szenzációs pályák várnak ránk!

Várkonyi Szabolcs: Szenzációs pályák várnak ránk!

Interjú Várkonyi Szabolcs rally versenyzővel.

Szeptember 11-12-én kerül megrendezésre Zágráb központtal a 41. INA Delta Rallye ahol a jól bevált Peugeot 208 R2 pilótaülésében te foglalsz majd helyet, míg
navigátorként párod, Mónika fogja diktálni az itinert.

Péntek délután az ünnepélyes rajtceremónia után két gyors vár rátok. Egy pályán mentek kétszer egymás után. Mennyire nehéz ez a szakasz?
- Szerencsére ez nem egy gumikerülgető városi szakasz, hanem majdnem igazi, élvezetes gyorsasági. Itthon is ilyet kéne rendezni nézőcsalogatónak, nem azt a sok versenyautónak nem való szlalom vackot, ami pl. utoljára is volt a Baranya Kupán.
A nehézsége annyi, hogy a parc ferme-ből kiállva nem nagyon van idő gumit melegíteni és mivel több kört kell menni, előfordulhat, hogy feltartanak.

Szombaton hat gyorson küzdhettek meg az idő és a sporttársak ellen. Kezdésnek egy 21 km-es szakaszt szántak a rendezők, majd egy rövidebb 11 km-es.
Korábban indultál-e már ezeken a gyorsokon, és hogy tetszett neked?
- Tavaly mentem már rajtuk és mondhatom, hogy szenzációsak. Van benne nagyon keskeny rész, nagyon széles, 1000 méter szintkülönbség, mégpedig úgy, hogy a gyors rajtja 0 méteres tengerszinten van, felmegyünk 1000 méterre, majd le is jövünk vissza 0 méterre. Mindez kiváló minőségű aszfalton, tempós gyorsaságikkal, még sincs lassító, mivel 100 méternél nem nagyon van több egyenes egyszerre.


Összességében a két nap kb 120 kilométert fogtok verseny körülmények között megtenni..
Hány pályafelírásból lehet mennetek, és elég-e az jó eredmény eléréséhez?
- Itt szerencsére nincsen korlátozva, mindenki annyit megy, amennyit elégnek érez, így ezzel nem lehet gond, bár aki még nem ment versenytempóban ezeken az utakon, még így is idő kell, amíg a versenyautóval megtalálja a megfelelő tempót.

Az AK Delta Sport egyesület versenyzője vagy, ilyenkor nagyobb az elvárás magaddal szemben, hogy hazai versenyen indulsz?
- Az én egyesületem a társszervező, így természetesen megpróbálunk nekik egy jó eredménnyel kedveskedni, bár biztosan nem lesz könnyű, hiszen a csapattársaink, Szilágyi Jani, Csányi Botival várhatóan ugyanolyan autóval áll rajthoz, így biztosan nagy harc lesz. Tavaly a Hondákkal Ők nyertek, remélem idén vissza tudunk vágni ezért.

Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT. VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.