Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. November 27. 08:45, kedd | Helyi
Forrás: lvp / fotó: est.hu

Városi Advent, közös gyertyagyújtás

Városi Advent, közös gyertyagyújtás

Ünnepi díszbe öltözve várja hétvégétől Szentendre történelmi belvárosa az arra járókat. A négy adventi vasárnapon ugyanis a helyiek a már hagyományosan közös gyertyagyújtásra készülnek a Fő téren.

Advent első vasárnapján a városvezetés képviseletében Szentendre polgármestere gyújtja meg a Fő tér hatalmas koszorújának első gyertyáját, majd a következő vasárnapon a pedagógusok és egészségügyi dolgozók, azt követően a város iparosai és kereskedői, végül pedig Szentendre művészei és sportolói lobbantják lángra a városi adventi koszorújának fényeit.

A gyertyagyújtás előtt a város óvodásai műsorokkal színesítik az alkalmat, majd Szentendre éttermeinek jóvoltából pogácsát, forralt bort valamint teát fogyaszthatnak az ünneplők.

December 2. vasárnap 16 óra
Az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal munkatársai nevében köszöntőt mond, és az első adventi gyertyát meggyújtja Dietz Ferenc polgármester, a Bimbó utcai óvoda műsorát követően.

December 9. vasárnap 16 óra
A város pedagógusai és egészségügyi dolgozói nevében Radányi Magdolna és Tamás Györgyi gyújtja meg a városi koszorú gyertyáit, a Szent András Óvoda műsora után.

December 16. vasárnap 16 óra
A Szentendre Város Civil Díjával kitüntetett Szentendre Gyökerei Hagyományőrző Baráti Társaság vezetője, Boda Anikó lobbantja lángra a harmadik adventi gyertyát, a Református Óvoda műsorát követően.

December 23. vasárnap 16 óra
A város sportolói és művészei nevében Szentendre Város Testnevelési és Sport Díjával kitüntetett Nagy Dezső, valamint az idei Pro Urbe-díjas Pistyur Imre gyújtja meg a gyertyát, az Evangélikus Zenei Óvoda műsora után.

A gyertyagyújtások után egy pohár forralt borral és zsíros kenyérrel vendégeli meg az egybegyűlteket a Szentendrei Rotary Klub.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata