Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. December 11. 07:48, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Vasárnap lép életbe a MÁV-Start új menetrendje

Vasárnap lép életbe a MÁV-Start új menetrendje

Új menetrend lép életbe a MÁV-Startnál, a 2016. december 10-ig érvényben lévő közlekedési rend szerint egyebek mellett óránként közlekednek InterCity vonatok Győrbe,

Budapestről pedig fél órával csökken az utazási idő Linz, Salzburg és München felé.

A vasúttársaság pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Budapest és Győr között a belföldi InterCity vonatok óránként közlekednek, az egyik órában szombathelyi, a másik órában soproni végállomással, a szerelvények Tatán és Komáromban is megállnak. Az óránként induló elővárosi vonatok vasárnaptól meghosszabbított útvonalon, Győrig közlekednek. Emellett vasárnap új expresszvonat is indul Vaskakas néven Győrből Budapestre, és vissza.

A Budapest-Székesfehérvár vonalon napi tizenhárom vonat meghosszabbított útvonalon, Kőbánya-Kispest és Martonvásár között közlekedik, késő este pedig két új vonat indul Kőbánya-Kispestre Székesfehérvárról.

Csökken a menetidő a MÁV-Start tájékoztatása szerint a Budapest-Tapolca, illetve a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon a felújítások miatt: Nagykanizsa és Keszthely átlagosan 15 perccel gyorsabban érhető el vasúton.

Közölték továbbá, hogy forgalomba állt mind a 42 új Stadler FLIRT-szerelvény, a kelet-magyarországi régióban pedig az osztrák vasúttól (ÖBB) vásárolt, felújított kocsikat állítanak forgalomba.

A nemzetközi forgalomban is lesznek változások. Minden Bécsbe közlekedő vonat vasárnaptól nem a Westbahnhofra, hanem a Hauptbahnhofra érkezik és onnan indul, emiatt fél órával csökken a menetidő Linz, Salzburg, Innsbruck, München és Zürich felé. A szerelvények fél órával később indulnak majd a Keleti pályaudvarról, és a visszaúton ugyanúgy 30 perccel korábban fognak érkezni.

Az előző évben kizárólag a téli és nyári szezonban, heti egyszer közlekedő Budapest-Moszkva járat az új menetrendi évben naponta jár. A Hargita InterCity indulási időpontja Magyarország felé öt órával későbbre került.

Címkék: máv, menetrend, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.