Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Június 11. 12:26, szerda | Belföld
Forrás: ITE

Vaskos meglepetések az ADAC nyári gumi tesztjein

Vaskos meglepetések az ADAC nyári gumi tesztjein

Csak a középmezőnybe kerültek a nagy gumimárkák a német ADAC nyárigumi-tesztjein, a bevásárlóközpontokban kapható gumikat nem ajánlja a német autós egyesület.

Az ADAC német autóklub már negyven év végzi el autógumi tesztjeit, amely Európában az új gumiabroncsok megítélésének etalonjaként szolgál. Bár a klub történetének egyik nagy válságát éli át az elmúlt időszakban, gumitesztjeit már sokan sokszor ellenőrizték, és azok pontossága mindig helytálló volt.

Éppen ezért okozott nagy meglepetést az idei teszt eredménye, amely szerint a nagy világmárkák nem teljesítettek túl jól. Az előző években a Continental és a Michelin gumiabroncsai általában jól szerepelnek, ám idén csak a középmezőnybe tudtak felkerülni.

A Continentalnak egyedül a kisautó mérettartományban (175/65 R14-es méretben) sikerült győznie, kevéssel megelőzve a Pirelli és a Hankook termékeit. A EcoContact 5 gumiabroncs különösen a kopás és az üzemanyag-fogyasztás tekintetében szerepelt jól.

Intő jel lehet, hogy a nagy bevásárlóközpontokban oly népszerű Debica, Kormoran és Kleber márkák a nem ajánlott kategóriába kerültek, különösen a nedves úton tapasztalat rossz tulajdonságaik miatt

Az alsó-középkategóriás mérettartományban (195/65 R15) a Goodyear, Dunlop, Hankook hármasa lett dobogós. Ebbe a mérettartományba tartozik például a Skoda Octavia, a VW Golf, vagy a Ford Focus. Az igazi meglepetés ebben a kategóriában volt, ugyanis a Michelin a Continental is a lista alsó felébe került, és számos kisebb márka megelőzte őket. Bár mind a két nagy márka az ajánlott kategóriába esett a Continental a kopást tekintve, míg a Michelin a nedves úton szerzett rossz tapasztalatok miatt került a lista hátuljára. Bár a Michelin esetében a remek kopásállóság, és az alacsony üzemanyag fogyasztás kárpótlást jelenthet a rosszabb tapadás ellenében.

Vaskos meglepetések az ADAC nyári gumi tesztjein

Az alsó-középkategóriás osztályban egyedül a Federal Formoza FD2 gumiabroncsa kapott nem ajánlott minősítést.

az ADAC ajánlása szerint a kielégítő minősítésű gumiabroncsok még jó választásnak tekinthetőek, de érdemes megjegyezni, hogy a gumiabroncson általában nem érdemes spórolni. Az alacsony kopás, vagy az üzemanyag fogyasztás alacsonyabb volta hosszú távon behozz a magasabb vásárlási árat, és természetesen a biztonság sem utolsó szempont.

Bár még az igazi nyár csak most kezdődik, akit érdekel az ADAC téli gumi tesztje várhatóan szeptember végén-október elején kerül kiadásra. A korábbi autógumi teszt eredmények elolvashatóak a gumidirekt.hu oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.