Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Október 08. 14:08, hétfő | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Videóra vette a bántalmazást a balassagyarmati gyilkosság gyanúsítottja

Videóra vette a bántalmazást a balassagyarmati gyilkosság gyanúsítottja

A Salgótarjáni Járásbíróság letartóztatta azt a 39 éves budapesti férfit, aki múlt kedden halálra verte ismerősét Balassagyarmaton. A bántalmazást videóra vette, álnéven értesítette a mentőket, és félrevezette a rendőröket.

Lajkó Péter, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel hétfőn közölte: a szökés és elrejtőzés veszélye miatt a letartóztatást 30 napra rendelték el.

Az eddigi adatok szerint a két férfi évekkel korábban Németországban ismerkedett meg, ahol egy munkahelyen dolgoztak. A gyanúsított október 2-án a délutáni órákban meglátogatta a sértettet Balassagyarmaton. Közösen több szórakozóhelyet is felkerestek, mindketten ittas állapotba kerültek, és már az utcán kialakult közöttük szóváltás, illetve dulakodás, a gyanúsított a sértettet többször meg is ütötte.

A késő éjszakai órákban abba a családi házba mentek, ahol a sértett az édesanyjával lakott. Ott a budapesti férfi tovább ütötte és rugdosta ismerősét. Ezt, valamint a sértett szenvedését mobiltelefonja videofelvevőjével rögzítette, majd elvette a magatehetetlen férfi nyakláncát.

A bántalmazás után az éjszaka még hátralévő részét a sértett mellett töltötte. Amikor szerda reggel észlelte, hogy ismerőse nem mutat életjeleket, álnéven értesítette a mentőszolgálatot, majd a közelben levő ruházati boltban a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett újat vásárolt. Ezt követően az elsődleges intézkedést végző rendőrjárőröket félrevezetve azt nyilatkozta, hogy a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés és kifosztás bűntett miatt folytat nyomozást a 39 éves férfival szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.