Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Március 18. 08:59, kedd | Helyi

Világokon át - Barangolás a metafizika birodalmában

Világokon át - Barangolás a metafizika birodalmában

Világunk rejtélyeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők Lőrincz Gabriella sorozatának keretében március 19-étől május 28-áig kéthetente szerdánként a budakalászi Kós Károly Művelődési Házban.

Néhány évvel ezelőtt a magyar televíziózás különlegessége volt az a műfajában és törekvésében eddig egyedülálló sorozat, amely szándéka szerint az emberi élet nagy és örök dilemmáit veszi sorra, ha nem is a teljesség, de az elmélyültség igényével.

Hazai szellemi életünk kiválóságai értő és érzékeny módon hozzák közelünkbe önnön létezésünk olyan végső kérdéseit, melyekkel a hétköznapok forgatagában nem foglalkozunk, sőt, inkább hárítjuk a velük való találkozást. Holott mindannyiunk számára megoldandó életfeladat a harmónia elérése, a sorsfordulókban való helytállás, vagy akár a mulandósággal való szembenézés.
A „megismerés világain átutazók”: íróként, szociológusként, művészként, teológusként, természettudósként, vagy akár para-pszichológusként egyaránt a magasabb összefüggések meglátására, végső soron az élet értelmének keresésére ösztönöznek bennünket.

Lőrincz Gabriella sorozata gazdag képi és zenei illusztrációkkal, igényesen elkészített 12 film - melyet azóta is meg-megújulóan műsorára tűz a televízió – inspiráló szellemi utazást ígér minden érdeklődőnek.

A budakalászi közönség március 19-től május 28-ig kéthetente szerda esténként „élőben” is találkozhat a sorozat készítőjével, Lőrincz Gabriellával és meghívott vendégével, a vetítéssel egybekötött beszélgetéseken a Kós Károly Művelődési Ház épületében.

Világokon át - Barangolás a metafizika birodalmában

Március 19. szerda 18.00 - Az anyag: káprázat vagy valóság?

Metafizikai barangolásunk elején azt tisztázzuk: mi a dolgunk valójában az anyaggal? Naponta küzdünk vele és érte. Állandó és mégis mulandó. Evidencia és mégis talány. Filozófiák épültek rá, és filozófiák vonták kétségbe. Mit mondanak róla az ősi tanítások, és mit a kvantumfizika? Mi a köze az aurához, a homeopátiához és az ideához?
Közreműködik: László Ervin filozófus, Héjjas István kutatómérnök, Dúl Antal teológus, Gelléri Júlia homeopata, Paulinyi Tamás para-kutató, és Szepes Mária írónő

Vendég: Dr. Kulin Sándor orvos, az információs medicina képviselője

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt