Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. November 05. 07:34, szerda | Helyi
Forrás: lvp/PMK

Volt egyszer egy Folyam – filmvetítés és beszélgetés

Volt egyszer egy Folyam – filmvetítés és beszélgetés

Volt egyszer egy Folyam – filmvetítés, irodalmi műsor, beszélgetés a szereplőkkel, mindezzel vár a Folyam című irodalmi-művészeti folyóirat felidézése kapcsán november 13-án, csütörtökön 18 órakor a Pest Megyei Könyvtár.

Volt egyszer egy Folyam
Egy szentendrei folyóiratról, húsz év múlva
Dokumentumfilm
Időtartam: 40 perc
Gyártó: Glokalfilm
Munkatársak: Szabó Imre, Szabó Mihály, Tóth Gábor

A Folyam című irodalmi-művészeti folyóirat a rendszerváltozás idején működött Szentendrén; 1989 és 1991 között öt számot ért meg. A vállalkozást Ilia Mihály, Fodor András, Kabdebó Tamás és mások országos jelentőségűnek ítélték. Húsz év múlva, 2011-ben az egykori szerkesztők (Bereznai Péter, Brém-Nagy Ferenc, Fucskó Miklós, Gaján Éva), a kiadó (Szabó Ferenc) és a főszerkesztő (Csontos János) kamera elé álltak, hogy az idő ködén át megkíséreljék rekonstruálni ennek az azóta is társtalannak tetsző vállalkozásnak a genezisét, elemezzék sikereit és kudarcait, s megidézzék az időközben elhunyt szerkesztőtárs, Hann Ferenc feledhetetlen emlékét. (Azóta a kiadásért felelős Szabó Ferenc is csatlakozott hozzá.) A dokumentumfilm végső változata 2014-ben készült el, így a húszéves távlat a
lapalapítástól számítva immár negyedszázadosra tágult. A Folyam teljes repertóriumát a Szentendrén székelő Pest Megyei Könyvtár munkatársai készítették el. A mozgókép ennek az irodalomtörténeti epizódnak a szubjektív, emberi oldalát villantja fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét