Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Október 09. 17:07, szerda | PR

Wellnesselj és az eredmény nem marad el!

Wellnesselj és az eredmény nem marad el!

Már hetek, hónapok óta odafigyelsz az egészségedre? Megfelelően étkezel, rendszeresen sportolsz, a várva várt eredmény azonban mégsem érkezik olyan gyorsan, ahogyan várnád?

Érdemes odafigyelned az elsőre lényegtelennek tűnő részletekre is, melyekkel a szervezeted regenerálódását segítheted.

Egyre többen figyelnek az egészségükre, körültekintően táplálkoznak és a testmozgás is rendszeresnek mondható az életükben. Lassan mindenki tisztában lesz az olyan alapszabályokkal, hogy az edzés az alakunk kb. 30-40%-áért felelős a helyes étkezés kiegészítéseként. Nem elhanyagolható azonban ez a hányad sem, ugyanakkor az eredmény még tovább fokozható egy kis további odafigyeléssel.

Az edzéstől ugyanis sok sportoló vár kiemelkedő eredményeket, szép és formás izomzatot. Gyakran a várt alak elérése érdekében túl is edzik magukat az edzőtermi sportokat választók, és igen kevés figyelmet fordítanak a pihenésre. Az egyik legfontosabb szabály azonban, hogy hetente tarts legalább két pihenőnapot az edzések között.

A pihenés és regenerálódás legalább olyan lényeges eleme a kívánt alak elérésének mint maga az edzés.



Amennyiben olyan edzőtermet választasz, ahol wellnessre is lehetőséged nyílik, érdemes a napi sport után ejtőznöd a szaunában is. Válassz infraszaunát, vagy ha jobban bírod a meleget, hagyományos szaunát, ezzel is támogatva szervezetedet. Az edzőtermi wellness előnyeit érdemes kihasználni, hiszen jelentős kényelmet biztosít, hogy helyben tudod igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat. Ráadásul azzal, hogy közvetlenül edzés után lehetőséged nyílik a feltöltődésre, még tovább fokozod az eredményességét.

Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy a szauna számos jótékony hatással bír, és ez igaz a sport kiegészítéseként is. A megemelkedett pulzusszám és a savasodás (mely az izomlázért felelős) egyaránt csökken, az oxigénfelvétel azonban növekszik szaunázást követően. A méreganyagok könnyebben távoznak és a vérkeringés is optimalizálódik általa. A szervezeted regenerációja így sokkal gyorsabb és hatékonyabb azokkal az alkalmakkal szemben, amikor nem áldozol időt erre a tevékenységre edzésmunkádat követően.

Ugyanilyen fontossággal bír az edzés utáni nyújtás is, ezért fontos, hogy szaunázás előtt szánj megfelelő időt izmaid ellazítására. Sokan felesleges időtöltésnek gondolják ezt, azonban ha valóban formás izomzatra vágysz, rá kell szánni az időt az edzéseidet követően. Ezzel a levezetéssel ráadásul nem csak a fejlődésedet támogatod, hanem nagyobb eséllyel elkerülheted, vagy csökkentheted a másnap jelentkező izomlázat.
A pihenésről se feledkezz meg! Szervezeted optimális működése érdekében minden nap aludj legalább 7-8 órát. Különösen ügyelj a kellő alvás mennyiségre edzés napokon. Ha van lehetőséged, akkor aludj akár 1-2 órával többet is, így biztosan élvezheted a sport minden pozitív hatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.