Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 21. 20:34, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Zsigó: a bajai időközi választás tétje, hogy "a bukott baloldal visszatér-e"

Zsigó: a bajai időközi választás tétje, hogy

Zsigó Róbert, Baja polgármestere szerint a városban vasárnap tartandó időközi önkormányzati választás tétje az, hogy "a bukott baloldal visszatér-e".

A polgármester, a Fidesz szóvivője szombati, bajai sajtótájékoztatóján Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM szövetség vezetőjének arra a kijelentésére reagálva, hogy Orbán Viktor "nem mert" elmenni Bajára, úgy fogalmazott: a Fidesznek elég segítség az, hogy itt van Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon, mert ezzel világossá tették, hogy mi a választás tétje.
"Ezt tudniuk kell a bajaiaknak és tudniuk kell, hogy Baját meg kell védenünk" - tette hozzá.
Zsigó Róbert azt mondta: mióta a "bukott baloldal" politikusai betették a lábukat Bajára, folyamatosan békétlenséget és feszültséget teremtenek. "Egyrészt össze-vissza hazudoznak, másrészt világosan látszik, hogy kézi vezérléssel az ide importált gyűlöletkampányt irányítják" - fűzte hozzá.
A polgármester szólt arról, hogy Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc után szombaton a "bukott baloldal" harmadik vezetője, Bajnai Gordon érkezett Bajára, aki "megkopasztotta a Hajdú-Bét által megkárosított sok száz családot".
"A Hajdú-Bét-ügyhöz hasonlóan csődbe vitt bajai agrárcég károsultjait is megkopasztotta, szintén ugyanazzal a módszerrel" - vádolta Zsigó Róbert Bajnai Gordont, aki egykor a városban élt.
A polgármester reagált a Bajnai Gordon szombat délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra, ott az Együtt-PM szövetség vezetője az októberben elindított, csaknem 4 milliárd forintos kórházfejlesztéssel kapcsolatban azt állította, hogy a beruházás a 2012-es határidő helyett 2014-ben készül el, "mert az új városvezetés képtelen volt elindítani ezt a programot két évig".
Zsigó Róbert azt mondta, Bajnai Gordonnak abban valóban igaza van, hogy akkor született döntés a bajai kórház fejlesztéséről, amikor ő volt a miniszterelnök. Hozzátette ugyanakkor, hogy a támogatás kevés volt, ezért 2012-ben az Orbán-kormány adott további 600 millió forint támogatást, amelynek révén a közbeszerzési eljárást ki lehetett írni.
A polgármester arra kérte a baloldali politikusokat, "ha már segíteni nem tudnak, akkor legalább ne ártsanak a városnak".
Úgy fogalmazott: "a bajaiaknak elegük van a Gyurcsány-Bajnai-kormány bukott politikusaiból, akik megkopasztották az embereket, a magyar családokat, akik együtt tették tönkre, együtt lopták szét Magyarországot".
"Nem fogjuk engedni, hogy Baja városa visszasüllyedjen a múltba" - tette hozzá.
Vasárnap időközi képviselő-választást tartanak Baján, a 3-as számú önkormányzati választókerületben, ezt azért kellett kiírni, mert az egyéni választókerületben megválasztott Bálint Tünde - aki a helyi Fidesz-frakció vezetője volt - 2013 májusában elhunyt.
A választáson a Fidesz jelöltje Kovács Csaba, az MSZP, az Együtt-A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje Teket Melinda, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje Markó György, míg a Lehet Más a Politika Ikotity Istvánt indítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk