Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 13. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Zsolnay-porcelán kerülhet kesztyűre, cipőre

Zsolnay-porcelán kerülhet kesztyűre, cipőre

Az ékszerek után ruházati cikkekre, spanyol cipőre és pécsi kesztyűre valamint bútorra is felkerülhet a Zsolnay-porcelán, miközben orosz és kínai piacokra is megindult a motívumokban gazdag, nagy értékű porcelán díszművek készítése - számol be a bama.hu.

Új, rendhagyó kezdeményezéssel folytatja a brandépítést a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. A patinás pécsi cég - egy kicsit elszakadva a tőle eddig megszokott porcelánkészítéstől - az ékszerek után más területre is bemerészkedik termékeivel. A tervek szerint a lábbeliken is feltűnhetnek majd az általunk használt motívumok, a Zsolnay-díszítőelemek. A gyár új termékei egy új bemutatóteremben tekinthetők meg.

Hasonló együttműködés előkészítését tervezik a Pécs városát ugyancsak fémjelző pécsi kesztyűs cégekkel, de felmerült már az is, hogy egyedi készítésű bútorokról is visszaköszönhetnének a Zsolnay stílus- és márkajegyek.
Az új kezdeményezésben a cég által támasztott legfontosabb követelmény, hogy nem kommersz tömeggyártáshoz, és kizárólag minőségi termékekhez kapcsolódjon ilyen módon a Zsolnay neve.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. pályázatot hirdet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával és a Kreatív Ipari Klaszterrel együttműködésben megalakuló Zsolnay Céh tagságára. Az egyedülálló kezdeményezés keretében ugyanis a helyi kisvállalkozásokkal is együttműködhet a jövőben az egyik legpatinásabb pécsi cég.

A megalakuló Zsolnay Céh tagjai számára rendelkezésre bocsátja a Zsolnay kapcsolatrendszerét, ezáltal – többek között helyi és külföldi vásári megjelenésekkel – támogatva őket a hazai piacaik bővítésében és a nemzetközi színtérre lépésben.

A Zsolnay Céh tagja lehet minden olyan kézműves vállalkozó, aki a klasszikus kézműves-tevékenységet űz, és minőségi termékével tud kapcsolódni a Zsolnay által képviselt értékhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben