Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Március 15. 07:19, csütörtök | Sport

A magány lehet a legnehezebb Rakonczaynak

Rakonczay Viktória szerint férje, az Atlanti-óceánon kenuzó Rakonczay Gábor jól halad: biztos benne, hogy a napi rutint folyamatosan tartja, és a sportember rendben van.

2012. Március 07. 07:13, szerda | Külföld

Feszült a helyzet a halászok miatt

Erősödő diplomáciai feszültséget teremtett Olaszország és India között a halászok meggyilkolásával vádolt két olasz katona börtönbe való áthelyezése, amely az olasz külügyminisztérium szerint sérti a katonák méltóságát.

2012. Március 07. 07:07, szerda | Belföld

Műemlék lesz a süllyedő Szőke Tisza

A pusztulás szélén lévő Szőke Tisza hajó életében fordulat állt be: műemlékvédelmi eljárást kezdeményezett a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal – tudatta a szegedma.hu

2012. Március 02. 14:11, péntek | Külföld

A legrosszabb is bekövetkezhet a hajóscégnél

A Costa Crociere olasz hajóscég kártérítést fizet az Indiai-óceánon meghibásodott Costa Allegra utasainak, eközben a cég jövőjét is veszély fenyegeti: a közelmúlt két balesete nyomán szóba jöhet a vállalat felszámolása.

2012. Március 01. 14:11, csütörtök | Külföld

Most egy tankert támadtak meg a kalózok

Pár nap leforgása alatt már a második alkalommal intéztek támadást kalózok Nigéria partjainál; ezúttal egy tanker volt a célpont, az akció azonban kudarcba fulladt – adta hírül a Nemzetközi Tengerészeti Hivatal (IMB).

2012. Március 01. 14:07, csütörtök | Belföld

Meglékelte a Tisza jege az egykori diszkóhajót

Megsüllyedt Szegeden a Szőke Tisza, miután az olvadó jég benyomta a 95 éves, egykor diszkóhajóként is üzemelő gőzhajó elkorrodálódott oldallemezét.

2012. Február 19. 14:11, vasárnap | Belföld

A Balaton jegét is törni kell

A január vége óta tartó igen hideg időjárást lényegesen enyhébb, tavaszias idő váltja fel. Az emelkedő hőmérséklet a Balaton jegét is olvasztja, az így elszabaduló jégmező viszont nagy pusztítást vihet végbe a tó partján

2012. Február 19. 07:31, vasárnap | Sport

Tíz napja nincs hír az Atlanti-óceánt átevező magyar kenusról

Február 7-e óta még mindig nincs hír Rakonczay Gáborról, aki Vitéz nevű kenuján a világon elsőként vágott neki teljesen egyedül az Atlanti-óceán átevezésének.

2011. November 04. 14:13, péntek | Külföld

Már megint a kalózok

Fegyveresek eltérítettek egy tartályhajót a nigériai partoknál – közölte a Nemzetközi Hajózási Hivatal. A kalóztámadás szombaton történt Port Harcourt kikötővárostól száz kilométernyire. 25 fős személyzet volt a hajón.

2011. November 03. 07:13, csütörtök | Külföld

Hajóbaleset: egy 19. századi törvény alapján fizetnék a kártérítést

Januárban várható döntés a kártérítésről a philadelphiai kacsahajó balesetének ügyében – mondta Rónai Péter ügyvéd, a hajóbalesetben meghalt két magyar fiatal szüleinek jogi képviselője szerdán az MTI-nek.

2011. Október 23. 14:41, vasárnap | Sport

Négy versennyel zárul a vitorlásszezon

Több mint százötven vitorláshajó-verseny volt ez évben a Balatonon, ott a hét végén három versenyt rendeznek, a Velencei-tavon pedig egy héttel később zárul a vitorlásszezon.

2011. Október 11. 14:13, kedd | Külföld

Olajkatasztrófa fenyeget

Elérte az új-zélandi partokat a zátonyra futott tankerhajóból szivárgó kőolaj. A szennyeződés miatt egyre több elpusztult és beszennyezett madarat találnak, az állatvédők szerint ökológiai katasztrófa fenyeget.