Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Január 14. 09:05, hétfő | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Épülő gát, újuló művésztelep, lezárt Városháza tér – Heti hírek

Épülő gát, újuló művésztelep, lezárt Városháza tér – Heti hírek

A nyárig megújul a Szentendrei Régi Művésztelep, szünet után ismét zajlik a gátépítés, visszaállt a korábbi forgalmi rend a Városháza térnél, lopott bicikli keresi gazdáját. Egyebek között ezek az elmúlt napok hírei.

Folytatódott a gátépítés Szentendrén
Az ünnepi leállást követően január 7-én folytatódtak a gátépítés munkálatok Szentendrén. Az északi szakasz kivitelezési feladatai mellett elkezdődnek a déli rész munkái is. Részletek ITT!

Újul a Szentendrei Régi Művésztelepen
Tizenkét műteremből ötöt már teljes egészében felújítottak a Szentendrei Régi Művésztelepen, ide költözött a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. irodája is. Részletek ITT!

Újra lezárva a Városháza tér, továbbra is egyirányú a Dunakorzó
Régi rendben zajlik a forgalmi rend a Városház térnél, ahova már ismét nem lehet behajtani autóval, köszönhetően annak, hogy az önkormányzat visszaállította a közlekedési rendet a rehabilitáció előttire. Részletek ITT!

A Skanzen igazgatója lehet a Néprajzi Múzeum főigazgatója
Kemecsi Lajos a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum tudományos igazgatója lehet a Néprajzi Múzeum főigazgatója, sajtóinformációk szerint. Ezt hivatalosan kedden jelentheti be az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Részletek ITT!

Lopott bicikli keresi gazdáját
Lefoglalt kerékpár gazdáját keresi a szentendrei rendőrkapitányság, mely eljárást folytat ismeretlen tettes ellen lopás vétségének gyanúja miatt. Részletek ITT!

Szentendréről az Eurovíziós Dalfesztiválra - Videóval
Kiválasztotta A Dal című produkció zsűrije azt a harminc dalt, amely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál M1-en induló magyar előválogató showján. A válogatóba bejutott Szentendréről Eszes Viktória és a Background. Részletek ITT!

Az örömteli rendrakás titka - szakértő válaszol
Hogyan vegyük rá a gyereket a rendrakásra? Ezúttal ezt a témát fejtik ki az Almafa Gyerekház és a www.csupaszivmagazin.hu szakemberei szakértői rovatunkban. Ötletes tippek! Részletek ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.