Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Február 10. 09:05, hétfő | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Közösségi kert, hajóközlekedés, csatornázás, ékszertolvaj – Heti hírek

Közösségi kert, hajóközlekedés, csatornázás, ékszertolvaj – Heti hírek

Közösségi kert alapítása Szentendrén… Újraindul a menetrendszerinti hajóközlekedés… Lehet jelentkezni a szentendrei nyugdíjas képzésekre… Ékszertolvaj nagy fogása… Sziklaomlás… Bálint nap… Hírösszefoglaló.

Közösségi kert alapítása Szentendrén
Hamarosan Szentendre is csatlakozhat a fővárosban sikeresen zajló közösségi kert programhoz, elfogadták ugyanis az alapításról szóló előterjesztést a minap a szentendrei képviselők.

Újraindul a menetrendszerinti hajóközlekedés
Újraindul a menetrendszerinti hajóközlekedés a Szentendre-Leányfalu-Tahi-Visegrád útvonalon a főszezonban. Emellett további fejlesztési tervek is készülnek a Dunakanyar hajózásának fellendítésére.

Már lehet jelentkezni a szentendrei nyugdíjas képzésekre
Már lehet jelentkezni a Zsigmond Király Főiskola és az önkormányzat szervezésében zajló tavaszi szeniorképzésekre. A tanfolyamok márciusban kezdődnek, de már az elmúlt hetekben is jó néhányan érdeklődtek utánuk.

Már lehet jelentkezni a szentendrei nyugdíjas képzésekre

Nyáron kezdődhet a Dunakanyari Csatornázás építkezése
Nyáron kezdődhetnek a Dunakanyari Csatornázási projekt tényleges munkái, amihez tavaszig a tervek szerint minden engedélyt beszerez a projektiroda.

Ausztriában lopott ékszereket a leányfalui tolvaj – elfogták – VIDEÓ
Elfogták azt a leányfalui férfit a minap, akit Ausztriában köröztek a Pest megyei rendőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Merkúr Bevetési Egység munkatársaival együtt. 400 ezer euró értékben lopott.

Sziklaomlás és forgalomkorlátozás Visegrád és Pilisszentlászló között
Egy időre teljesen le kellett zárni a Pilisszentlászlót Visegráddal összekötő utat, mert a hegyoldalról nagyméretű sziklatömbök zuhantak az úttestre vasárnap - közölte a Magyar Közút az MTI-vel.

Büntetést kapott a Dunakanyar Takarékszövetkezet
Pénzforgalmi jogszabálysértések miatt 4,5 millió forintra bírságolta a Dunakanyar Takarékszövetkezetet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi határozatában.

Hagyományéltető Bálint-nap Szentendrén
Ének, muzsika, mese farsanggal fűszerezve: hagyományéltető Bálint-napot rendez február 14-én, pénteken 18 órakor Szentendre a Városháza dísztermében.

Legyen Ön is az InfoSzentendre.hu Partnere!

Legyen Ön is az InfoSzentendre.hu Partnere!
Legyen Partnerünk és kerüljön be cégkatalógusunkba! Most ajándék 2 hetes közepes bannert adunk ajándékba! Csatlakozzon cégregiszterünk eddigi tagjaihoz! Érdeklődés: 20/333-9318 vagy a dunakanyar@dunakanyar.hu címen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.