Városlista
2021. szeptember 21, kedd - Máté

Hírek

2013. Január 25. 09:42, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Egyedülálló és példaértékű – Szentendre az idősekért

Egyedülálló és példaértékű – Szentendre az idősekért

Hamarosan megnyit az országban egyedülálló és példaértékű Szentendrei Korközpont Információs Iroda, mely az 50 év felettieknek kínál tanácsadást, programokat, tanfolyamokat a szellemi frissesség és aktivitás megőrzésére.

Európában 2012 az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás éve volt. Az egyes országok e mentén szerveztek programokat az idősebb korosztálynak, melyek nemcsak az korosabbakat szólították meg, hanem a különböző generációk közti együttműködést is igyekezték erősíteni.

A szentendrei önkormányzat is csatlakozott az európai kezdeményezéshez, mely során a Zsigmond Király Főiskolával együttműködve létrehozták a Szentendrei Szeniorok Iskoláját, hogy a város idősei is minél aktívabb, tevékenyebb életet éljenek. Az ingyenes előadások mellett kedvezményesen, különféle tanfolyamokon is részt vehetnek az 50 év felettiek, ráadásul a második tanévvel idén is folytatódik a szeniorok akadémiája.

A február 6-án megnyitó Szentendrei Korközpont Információs Iroda pedig az időseket aktivitásra ösztönző illetve számukra lehetőségeket teremtő kezdeményez következő lépcsőfokaként jön létre. A korközpont információs és képzési központként működik majd 50 év felettiek számára a P’Art Házban. Az intézmény, mint a tervek szerint valódi közösségi tér, programjaival, előadásaival, illetve tanfolyamaival ösztönzi az idősebbeket az aktív időtöltésre, akik emellett megőrizhetik szellemi frissességüket is. Az uniós követelményeknek megfelelően kialakított és akadálymentesített korközpontban a szakemberek heti 2×2 órában – a tervek szerint kedden 14-16, csütörtökön 10-12 óra között – személyes információ- és tanácsadással várják majd az 50 év felettieket. Az ingyenes előadásokon túl a Zsigmond Király Főiskola több témakörben is indít majd térítéses tanfolyamokat is, melyekről minden részlet megtalálható lesz az információs irodában.

A megnyitó mellett közérdekű információkkal elindul a korközpont honlapja is, a korkozpont@gmail.com email címen pedig egyebek közt akár javaslatokat is lehet tenni különféle programokra.

Szentendrén is különösen fontos, hogy kiemelt szerepet kapjon az idősebb korosztály, hiszen számuk, ahogy Európa egészére jellemző, folyamatosan nő. Jelenleg a 26 ezer szentendrei egyharmada (8800 fő) 50 év feletti.

Szentendrei Korközpont Információs Iroda ünnepélyes megnyitója február 6-án 15 óra lesz a P’Art Házban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 21. 16:06, kedd | Kék hírek

Több ezer adag kábítószert rejtett el autójában egy férfi

Több ezer adag kábítószert rejtett el autójában egy pécsi férfi, akit még szombaton fogtak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói Pécs belvárosában

2021. Szeptember 21. 15:02, kedd | Belföld

Újabb rangos elismerést kap Karikó Katalin

Karikó Katalin és a világhírű magyar tudóst alkalmazó biotechnológiai cég, a BioNTech alapító-igazgatói kapják 2022-ben az egyik legrangosabb német tudományos elismerést, a Paul Ehrlich- és Ludwig Darmstaedter-díjat

2021. Szeptember 21. 14:02, kedd | Belföld

Fagyott az éjjel

Fagyott az éjjel, idén ősszel először mértek mínusz hőmérsékleti értéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

2021. Szeptember 21. 13:06, kedd | Bulvár

Milák Kristóf még szokja az új légkört

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf szerint új edzőjével, Virth Balázzsal elkövetkezendő időszakban elsősorban emberileg és szakmailag kell megismerniük egymást.