Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Január 25. 09:42, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Egyedülálló és példaértékű – Szentendre az idősekért

Egyedülálló és példaértékű – Szentendre az idősekért

Hamarosan megnyit az országban egyedülálló és példaértékű Szentendrei Korközpont Információs Iroda, mely az 50 év felettieknek kínál tanácsadást, programokat, tanfolyamokat a szellemi frissesség és aktivitás megőrzésére.

Európában 2012 az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás éve volt. Az egyes országok e mentén szerveztek programokat az idősebb korosztálynak, melyek nemcsak az korosabbakat szólították meg, hanem a különböző generációk közti együttműködést is igyekezték erősíteni.

A szentendrei önkormányzat is csatlakozott az európai kezdeményezéshez, mely során a Zsigmond Király Főiskolával együttműködve létrehozták a Szentendrei Szeniorok Iskoláját, hogy a város idősei is minél aktívabb, tevékenyebb életet éljenek. Az ingyenes előadások mellett kedvezményesen, különféle tanfolyamokon is részt vehetnek az 50 év felettiek, ráadásul a második tanévvel idén is folytatódik a szeniorok akadémiája.

A február 6-án megnyitó Szentendrei Korközpont Információs Iroda pedig az időseket aktivitásra ösztönző illetve számukra lehetőségeket teremtő kezdeményez következő lépcsőfokaként jön létre. A korközpont információs és képzési központként működik majd 50 év felettiek számára a P’Art Házban. Az intézmény, mint a tervek szerint valódi közösségi tér, programjaival, előadásaival, illetve tanfolyamaival ösztönzi az idősebbeket az aktív időtöltésre, akik emellett megőrizhetik szellemi frissességüket is. Az uniós követelményeknek megfelelően kialakított és akadálymentesített korközpontban a szakemberek heti 2×2 órában – a tervek szerint kedden 14-16, csütörtökön 10-12 óra között – személyes információ- és tanácsadással várják majd az 50 év felettieket. Az ingyenes előadásokon túl a Zsigmond Király Főiskola több témakörben is indít majd térítéses tanfolyamokat is, melyekről minden részlet megtalálható lesz az információs irodában.

A megnyitó mellett közérdekű információkkal elindul a korközpont honlapja is, a korkozpont@gmail.com email címen pedig egyebek közt akár javaslatokat is lehet tenni különféle programokra.

Szentendrén is különösen fontos, hogy kiemelt szerepet kapjon az idősebb korosztály, hiszen számuk, ahogy Európa egészére jellemző, folyamatosan nő. Jelenleg a 26 ezer szentendrei egyharmada (8800 fő) 50 év feletti.

Szentendrei Korközpont Információs Iroda ünnepélyes megnyitója február 6-án 15 óra lesz a P’Art Házban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.