Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Május 26. 09:35, hétfő | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Szentendre: EP-választás, innovációs központ, öt csillag - Heti hírek

Szentendre: EP-választás, innovációs központ, öt csillag - Heti hírek

Elsöprő Fidesz-siker Szentendrén is – az országos átlagnál többen és máshogy... Innovációs központ az ÉMI és a Szent István Egyetem együttműködésében... 5 év, 5 csillag - egyedüliként az országban... Hírösszefoglaló

Elsöprő Fidesz-siker Szentendrén is – adatok, nyilatkozatok
Elsöprő fölénnyel nyerte meg az Európai Parlamenti választásokat a Fidesz-KDNP vasárnap, a voksok 57,17 százalékát kapta meg. Szentendrén az országos átlagnál többen szavaztak, ráadásul a pártok sorrendje is másképp alakult.

Innovációs központ létesül Szentendrén- aláírt az ÉMI és a Szent István Egyetem
Kutatási, oktatási és innovációs együttműködési megállapodást írt alá a Szent István Egyetem és az ÉMI Nonprofit Kft szerdán délelőtt Szentendrén. A megállapodás az innovációs központtal együtt új munkahelyeket is jelent.

5 év, 5 csillag – a V-8 egyedüliként az országban
Magyarországon először kapott 5 csillagos minősítés uszoda kategóriában a V-8 az, a kitüntetést pedig a Magyar Fürdőszövetség a közelmúltban adott át az idén ötéves szentendrei létesítménynek.

5 év, 5 csillag – a V-8 egyedüliként az országban

Jó hír a kerékpárosoknak! Újra lehet majd biciklizni Szentendrén a 11-es főúton?
Kezdeményezi a kerékpározás tiltásának megszüntetését a 11-es főúton Szentendre, minderről a közelmúltban döntött a városvezetés. A kérdés kerékpáros kezdeményezésre került napirendre.

Megnyílt a Szentendrei-sziget lovas útjának első szakasza
Hosszas előkészületet és szervezési munkát követően megnyílt a Szentendrei-szigeten, Kisorosziban a lovas út első, 15 kilométeres szakasza. A tervek alapján év végéig a teljes 80 kilométer elkészülhet.

Gyalogátkelős gázolás és segédmotorral ütközés – vádemelés lett két balesetből
Gyalogátkelőn gázol Pomázon egy csobánkai nő, egy másik pedig Pócsmegyeren ütközött össze egy segédmotorral. Mindkét esetet a szentendrei rendőrség vizsgálta, mely vádemelést javasol az ügyekben.

Arcon ütötte, majd leköpte szomszédját egy szentendrei nő - vádemelés
Arcon ütötte, majd leköpte szomszédját egy szentendrei nő, miután az rászólt fiára. Az eset éppen egy éve történt, a rendőrség viszont most zárta le az eljárást, ami után vádemelés vár a gyanúsítottra.

Eperfesztivál és vágta - programajánló
Hamarosan ismét, már tizenhatodszor várja az érdeklődőket a nemcsak a Dunakanyarban, de messzebb is jól ismert tahitótfalui Eperfesztivál. A rendezvény május 30-tól június 1-ig tart, kiegészülve a Tahitótfalu Vágtával.

Érdekes és izgalmas főzőkurzusok és gasztroélmények Szentendrén

Érdekes és izgalmas főzőkurzusok és gasztroélmények Szentendrén
2014. március közepén nyitotta meg kapuit az Ínyencház Főzőiskola Szentendrén. Nevét tekintve valóban egyrészt tanulni, fejlődni jöhetnek el a főzésben kevésbé jártas, ám annál lelkesebb hölgyek, urak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt