Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 24. 10:41, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Tapasztalatok a járási hivatalban - kormánymegbízotti látogatás

Tapasztalatok a járási hivatalban - kormánymegbízotti látogatás

Utolsó fázisába ért a Szentendrei Járási Hivatal kialakítása, februárig ugyanis elkészül minden iroda az önkormányzat segítségével. A hivatalt a héten tapasztalatgyűjtésért meglátogatta Tarnai Richárd kormánymegbízott.

A korábbi kistérség 13 települése tartozik a Szentendrei Járási Hivatalhoz, amely az első elképzelések szerint a P’Art Házban kapott volna helyet, de végül az egykori Helyőrségi Otthonba került.

A hivatal az első nagy szerkezeti átalakításon már túl van, jelenleg az önkormányzat segítségével az irodák átalakítása, így elsősorban a gyámügyeké zajlik. Február elejére azonban minden helyiség teljesen elkészül Varga László szerint.

A járási hivatal vezetője emellett kiemelte, hogy az okmányirodában maradnak azok az ügyek, amik eddig is, így egyebek közt a gépjárművekkel, okmányokkal kapcsolatosak. A legnagyobb változás viszont, hogy átkerült a járási hivatalhoz az egyéb hatósági ügyek – például környezetvédelem, állatvédelem – ügyvitele valamint a gyámügyek, szociális ügyek, így azokat már a helyőrségi épületben lehet intézni.
Nem minden szociális kérdéskör került azonban át a járási hivatalhoz, maradt néhány az önkormányzatnál is, így a méltányossági kérelmek. Erre azért van szükség, mert a helyismerettel rendelkező ügyintézők nagyobb rálátással tudnak dönteni egy-egy kérdésben az önkormányzatnál.

Dietz Ferenc polgármester a járási hivatalban tett minapi látogatásakor kifejtette, hogy a város amellett, hogy segít a hivatal irodáinak kialakításában, tapasztalatait is átadja az ügyintézésekről. Hiszen, mint a polgármester kitért rá, korábban az önkormányzat feladatába tartoztak ezek az ügyek, ügyintézések, így ismeri a szentendreiek igényét és visszajelzéseit. Mindezeket átadva pedig Dietz Ferenc reméli, hogy mind Szentendre és a hivatalhoz tartozó települések lakói is teljes megelégedéssel intézhetik majd ügyeiket a Szentendrei Járási Hivatalban.

A héten Tarnai Richárd megyei kormánymegbízott is meglátogatta a hivatalt, hogy felmérje az eddigi tapasztalatokat. Mint elmondta, a járási hivatalok létrehozásával visszakerültek azok a feladatok az járásokon keresztül az államhoz, amik az állam dolga. A kormánymegbízott hozzátette, az átalakítás egyik lépcsője volt a járási hivatalok létrehozása, melyet év végéig a kormányablakok megalakítása tetőz be igazán, melyeknél az összes létező ügyet, több mint kétezret, egy helyen intézhetnek majd az ügyfelek. Tarnai Richárd hozzátette, hogy Szentendrén is zökkenőmentesen zajlott le az átállás, ami igazán megalapozta, hogy év végén, ügyintézés terén a szentendreiek élete is egyszerűbbé válik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.