Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek | Helyi

2012. December 05. 08:55, szerda |

Új adó és alpolgármesteri eskü Szentendrén

Letette az esküt rendkívüli testületi ülésen Szentendre új gazdasági alpolgármestere a minap, a közgyűlésen a képviselők megválasztották a Kulturális Központ új ügyvezetőjét is és új adónemet vezetettek be a városban.

2012. December 05. 08:22, szerda |

Túl az első műszakon a hókotrók

Kedden este és éjjel folyamatosan járták a Szentendre környéki hegyi utakat a Magyar Közútkezelő gépei, hogy megelőzzék a hajnali lefagyásokat. Pest megye más területein is készenlétben álltak a társaság dolgozói.

2012. December 04. 11:00, kedd |

Jegyeket, bérleteket, de melyiket? – beindult az új helyi közlekedés

Már az új rendszerben zajlik a helyi buszközlekedés Szentendrén, amit még szoknia kell az utasoknak. A két szolgáltató miatt nem mindegy, hogy milyen buszra, milyen bérlettel szállunk.

2012. December 04. 09:33, kedd |

Altisztek a magyar történelembe – egyedülálló kiállítás

Altisztek a magyar történelemben címmel nyílt kiállítás Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián Somogyi Győző Kossuth-, Munkácsy-, Mednyánszky- és Prima Primissima-díjas festőművész grafikáiból a minap.

2012. December 04. 09:00, kedd |

Dobogókőn folyamatosan havazik, de még nem lehet síelni

Kisebb-nagyobb intenzitással folyamatosan havazik vasárnap délután óta Dobogókőn, jelenleg csaknem 10 centiméter a hó vastagsága, de a hóréteg sportolásra még nem alkalmas – közölte a helyi sícentrum vezetője az MTI-vel.

2012. December 03. 14:00, hétfő |

Videó: balesetek, ahogy ne járjunk! Óvatosabban az utakon!

Jön a latyakos, havas, csúszós utak időszaka, így némileg óvatosabb vezetési stílusra kell váltanunk. Ha nem figyelünk jobban, könnyen úgy járhatunk, ahogy a videóösszeállítás szereplői. Persze vannak szerencsések is!

2012. December 03. 10:21, hétfő |

Családi Advent, alakuló gát, hosszabbító fotóverseny – Heti hírek

Családi programok Adventre, Európa-bajnokság a Skanzenben, alakuló gát, adósságátvállalás, újabb kábellopások, cserbenhagyót keres a rendőrség, hosszabbított fotóversenyünk, ezek az elmúlt napok legfontosabb híre.

2012. December 03. 08:14, hétfő |

Az első gyertya lángja – elkezdődtek a szentendrei ünnepi programok

A Fő téren elhelyezett adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával elkezdődött vasárnap Szentendrén az ünnepi programsorozat, amely egészen vízkeresztig, január hatodikáig tart.

2012. December 03. 08:04, hétfő |

Rekordlétszámú mezőny indul a szentendrei Eb-n

Részvételi csúcsot jelentő módon 35 ország versenyzői indulnak a vasárnap esedékes szentendrei mezei futó Európa-bajnokságon.

2012. December 03. 07:51, hétfő |

Itt a tél és a hó, közlekedjünk óvatosabban

Megyénkben jelentős hó esett, a közlekedésben azonban ez nem okoz fennakadásokat. Az utak megyeszerte latyakosak, helyenként csúszósak. A megyei rendőr-főkapitányság fokozott óvatosságot kért a közlekedőktől.

2012. December 02. 10:00, vasárnap |

Családi programokkal vár a szentendrei Advent

Adventtől Vízkeresztig családi programok, közös gyertyagyújtás várja a szentendreieket és idelátogatókat december 1 és január 6 között. Mindemellett december 1 és 23 között adventi vásár lesz a Dumtsa Jenő utcában.

2012. December 02. 09:00, vasárnap |

Európa-bajnokság és ingyenes nap a Skanzenben

Nagy-Britanniától Oroszországig, juniortól seniorig rajtvonalhoz áll a Skanzenben a mezei futás színe-java. December 9-én ugyanis a Skanzen ad otthont a sportág Európa-bajnokságnak, melyen több ezren vesznek részt.