Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 23. 09:02, hétfő | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Dunakorzó látványterv, új gyógyszertár, árvíz – Heti hírek

Dunakorzó látványterv, új gyógyszertár, árvíz – Heti hírek

Lakossági és szakmai egyeztetéssel készülhet el a Dunakorzó véglegesen látványterve… Új gyógyszertárral bővül Szentendre… Ismét árvíz a Dunán… Skanzen a mesék bűvöletében… Régészeti kiállítás… JÁTÉK. Hírösszefoglal

Így nézhet majd ki a Dunakorzó!
A minap tett közzé Facebook oldalán Dietz Ferenc polgármester egy tanulmánytervet a Dunakorzóról, mely lakossági és szakmai egyeztetéssel készülhet majd el véglegesen.

Új gyógyszertárral bővül Szentendre
Megszületett az ÁNTSZ határozata, mely alapján Szentendre új gyógyszertárral bővül, amely információk szerint a hét minden napján 7-21 óráig tart majd nyitva.

Új gyógyszertárral bővülhet Szentendre

Újra árvíz a Dunán
Kisebb árvíz vonul le a Dunán, pénteken Győrnél első fokú készültségi szintig emelkedett - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Éduvízig) péntek délután az MTI-vel.

4000 év 10 percben - régészeti kiállítás Szentendrén - VIDEÓ és FOTÓK
„És nem vesz rajtuk erőt a halál...” címmel nyílik régészeti kiállítás a Szentendrei Képtárban szeptember 24-én. A tárlat célja, hogy bemutassa a régészek munkáját, a sírok feltárását.

Skanzen a mesék bűvöletében – ingyenes programok
Szeptember 28-án és 29-én Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! programsorozat keretébe a Skanzen is bekapcsolódik, amely ingyen lesz látogatható, és a két nap során mesés programokkal várja látogatóit.

Elkészült az új Ferenczy Múzeum bemutató filmje! - VIDEÓ
Új filmmel mutatkozik be az új Ferenczy Múzeum, mely továbbra is rengeteg kiállítással, programmal és látnivalóval várja a közönséget. Mindezt mutatja be a múzeumtól készült új film is.

Petrás Máriát is az idei Prima Primissima Díj jelöltje

Pomázi keramikus, népdalénekes is Prima Primissima-jelölt
Petrás Máriát is az idei Prima Primissima Díj jelöltjei között találjuk, a pomázi keramikus, népdalénekes a népművészet-közművelődés kategóriában esélyes a kitüntető elismerésre.

Szenzáció a Dunakanyarban – ritka madarat szaporított egy tenyésztő - VIDEÓ
Magyarországon elsőként sikerült szaporítani az Afrikában élő, gyönyörű Villásfarkú szalakótát. A kis fiókák a hétvégén Dömösön keltek ki.

Fotójáték az InfoSzentendre.hu-val

Kié a legjobb fesztiválfotó - JÁTÉK
Új játékot hirdetünk: ezúttal a legjobb fesztiválfotót keressük. Lehet vicces, emlékezetes, izgalmas, családias, kedves, őrült kép… esélyes V-8 Uszoda és Szabadidőközpont fantasztikus nyereményére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.