Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Augusztus 19. 09:05, hétfő | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Szentendre Éjjel-Nappal, rendhagyó műsorok, kiállítások, ittas baleset – Heti hírek

Szentendre Éjjel-Nappal, rendhagyó műsorok, kiállítások, ittas baleset – Heti hírek

Hamarosan Szentendre Éjjel-Nappal rendezvény, történelmi nap volt a szombati a város életében, Kiscsillag, Alföldi Róbert Bánk bánja és kiállítások. Ittasan okozott baleset szemtanúit várja a rendőrség. Hírösszefoglaló!

Hamarosan Szentendre Éjjel-Nappal
Idén már nyolcadik alkalommal, kulturális és gasztronómiai programokkal várja az érdeklődőket a nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 30-án, 31-én és szeptember elsején Szentendre Éjjel-Nappal rendezvény.

Vizes augusztus 20 a Skanzenben- Programok
Könnyed kikapcsolódásra hív a szentendrei Skanzen az augusztus 20-i hosszú hétvégére. A programok középpontjában a víz lesz, de játékok, vízhordóverseny, buborékfújás, érdekes kísérletek is vár mindenkit.

1888. augusztus 17-én indult el az első szentendrei HÉV

Történelmi nap Szentendrén – elindult a HÉV
Történelmi nap volt a szombat Szentendre életében, hiszen 1888. augusztus 17-én indult el az első szentendrei HÉV. Azóta már 125 éve közlekednek a járatok ezen a vonalon Szentendre és a főváros között.

Kiscsillag rendhagyó műsor és Bánk bán Alföldi Róberttől Szentendrén
A héten folytatódnak a Szentendrei Teátrum és Nyár két és fél hónapig tartót programjai. Rendkívüli előadások várják a közönséget a következő napokban.

Ittasan súlyos balesetet okozott – szemtanúkat keres a szentendrei rendőrség
Súlyos testi sértést okozó ittasan elkövetett közúti járművezetés bűntettének gyanúja miatt eljárást folytat a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A hatóság szemtanúk jelentkezését várja.

Súlyos testi sértést okozó ittasan elkövetett közúti járművezetés bűntettének gyanúja miatt eljárást folytat a Szentendrei Rendőrkapitányság

A királynét megölni? - Gertrudis királynéról nyílt kiállítás Szentendrén
Merániai Gertrúd halálának 800. évfordulója alkalmából nyílt meg a korszakot és az egykori királynét bemutató időszaki kiállítás múlt kedden a szentendrei Ferenczy Múzeumban.

Félidejénél tartanak a Szentendrén is forgatott Kossuthkifli felvételei -FOTÓK
Félidejénél tart a Kossuthkifli, a Fehér Béla regényéből készülő történelmi road movie forgatása. A sorozat felvételei a fóti kastélyban folytatódtak, ahol a dramaturgiai csúcspont jeleneteteket rögzítette a stáb.

Szentendrén a vásárhelyi festőszimpózium alkotásai - kiállítás
Az elmúlt évek hódmezővásárhelyi festőszimpóziumán született művészeti alkotásokból nyílt kiállítás Szentendrén, a Szentendrei Régi Művésztelep és Galériában múlt csütörtökön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás