Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

Sötét furgonból fiatal lányokat szólítanak le Szentendrén?!
2013. Március 14. 12:25, csütörtök | Helyi

Sötét furgonból fiatal lányokat szólítanak le Szentendrén?!

Az iskolák környékén egy elsötétített furgonból ismeretlenek, fiatal lányokat szólítanak meg ismeretlen célból, olvasható a szentendreihirek.hu-n, mely szerint több szentendrei szülő e-mail üzenetet kapott az esetről.

Egyre több kátyú, egyre több biciklis az utakon
2013. Március 05. 07:55, kedd | Helyi

Egyre több kátyú, egyre több biciklis az utakon

Jó látási viszonyok mellett lehet közlekedni megyében, az utakat azonban helyenként mély kátyúk teszik egyenetlenné, melyek balesetveszélyesek. Emellett egyre több a biciklis az utakon.

Elmúlt a tél figyelmetlenebben közlekedünk
2013. Február 27. 08:28, szerda | Helyi

Elmúlt a tél figyelmetlenebben közlekedünk

A téli útviszonyok megszűnésével felszabadultabbak és figyelmetlenebbek lettek a gépjárművezetők és a gyalogosok egyaránt. A rendőrség az enyhébb időben is figyelemre inti a közlekedőket.

Életmentő rendőri segítség - felhívás
2013. Február 04. 09:33, hétfő | Helyi

Életmentő rendőri segítség - felhívás

A télen eddig már öt hajléktalant mentett meg a kihűléstől a szentendrei rendőrség, mely nemcsak az otthontalanokat, hanem a rászorulókat is segíti. A kapitányság kér mindenkit, hogy figyeljenek egymásra.

Veszélyes pocsolyák – szélcsendes és tiszta az idő
2013. Január 31. 08:51, csütörtök | Helyi

Veszélyes pocsolyák – szélcsendes és tiszta az idő

Sok eső esett szerdán, így az utakon a nyomvonalakban összegyűlt az esővíz, helyenként mély tócsák fogadják az autósokat, melyek helytelenül megválasztott sebesség esetén balesetveszélyesek lehetnek.

Viselj pirosat a női szívekért pénteken!
2013. Január 31. 08:36, csütörtök | Helyi

Viselj pirosat a női szívekért pénteken!

Idén február elsején tartják Magyarországon is a Szív Világszövetség Pirosban a Nőkért mozgalmának Viselj pirosat! Napját, amely a nők szív- és érrendszeri megbetegedési kockázataira hívja fel a figyelmet.

Újabb hó, újra csúszós utak
2013. Január 28. 07:57, hétfő | Helyi

Újabb hó, újra csúszós utak

Helyenként ismét havazik megyénkben, így a főutak ismét nedvesek, a fagypont alatti hőmérséklet miatt főként külterületen jegesek, csúszósak. Baleset egyelőre nem akadályozza a forgalmat.

Kötelező járdatakarítás, óvatos vezetés - felhívás
2013. Január 11. 07:46, péntek | Helyi

Kötelező járdatakarítás, óvatos vezetés - felhívás

Ismételten fokozott figyelem szükséges a következő napokban a hideg miatt, a katasztrófavédelmi igazgatóság ezért felhívja a lakosság figyelmét, így a kötelező sikosságmentesítésre.

2012. December 06. 09:08, csütörtök | Helyi

Veszélyes a tél – figyeljünk!

A hóesés és a fagypont alatti hőmérséklet fokozott odafigyelést kíván mindenkitől, erre a megyei katasztrófavédelem is felhívja a figyelmet. A havazás idejében jelezhető, ezért előrelátással fel lehet rá készülni.

2012. December 03. 07:51, hétfő | Helyi

Itt a tél és a hó, közlekedjünk óvatosabban

Megyénkben jelentős hó esett, a közlekedésben azonban ez nem okoz fennakadásokat. Az utak megyeszerte latyakosak, helyenként csúszósak. A megyei rendőr-főkapitányság fokozott óvatosságot kért a közlekedőktől.

2012. November 18. 10:00, vasárnap | Helyi

Őszi-téli közlekedés – mire figyeljünk

Ősszel és télen a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A rendőrség óvatosságra int, és figyelmet kér a közlekedőktől.

2012. November 09. 09:17, péntek | Helyi

Vadak az utakon, utak mentén

Az őszi-téli időszakban gyakoribbá válhatnak a vadelütések, mivel az állatok a testük megváltozott tápanyagigényét egyre kijjebb eső területeken, sokszor lakott területek közelében, az utak mentén igyekeznek fedezni.