Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

Kitüntetett AGY Tanodás tanár – Tóth Pál Ericsson-díjas
2013. Június 05. 09:39, szerda | Helyi

Kitüntetett AGY Tanodás tanár – Tóth Pál Ericsson-díjas

Nyolc általános és középiskolai matematika és fizikatanárnak, köztük a szentendrei Tóth Pálnak adták át kedden az Ericsson-díjat, a tantárgyak népszerűsítéséért és a tehetségek gondozásáért járó kitüntetést.

Aranyfakanalas szentendrei éttermek
2013. Május 28. 10:30, kedd | Helyi

Aranyfakanalas szentendrei éttermek

Aranyfakanál-díjjal ismerte el Szentendre legjobb éttermeit vasárnap, a „Keresd az aranyfakanalat” gasztronómiai verseny zárásaként, melyen tíz étterem küzdött a kitüntető címért.

Ki Szentendre legkiválóbb pedagógusa - Pedagógia Díja felhívás
2013. Április 28. 08:24, vasárnap | Helyi

Ki Szentendre legkiválóbb pedagógusa - Pedagógia Díja felhívás

Idén is elismeri a városvezetés Szentendre pedagógusainak teljesítményét, valamint átadja a Szentendre Város Pedagógia Díjat. Az elismerésre május 2-áig lehet jelölteket javasolni.

Rangos tudományos elismerést kapott a Skanzen
2013. Április 27. 08:06, szombat | Helyi

Rangos tudományos elismerést kapott a Skanzen

A Szentendrei Skanzent és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Természet Világa folyóiratát ismerte el idén Millenniumi díjjal a Magyar Tudományos Akadémia. A kitüntetést pénteken vették át a díjazottak.

Szentendre elismert büszkeségei
2013. Március 23. 12:00, szombat | Helyi

Szentendre elismert büszkeségei

Március 15-e, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából kitüntetéseket kaptak a minap Szentendre művészei, szakemberei is.

Kossuth-díjas Szvorák Katalin népdalénekes
2013. Március 16. 11:32, szombat | Helyi

Kossuth-díjas Szvorák Katalin népdalénekes

Váratlan és kedves ajándéknak nevezte a Kossuth-díjat Szvorák Katalin, a népdalénekes előadóművész, a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola tanára napokig el sem hitte, hogy igaz a hír.

Skanzeni kitüntetés a polgármesternek
2013. Január 03. 09:35, csütörtök | Helyi

Skanzeni kitüntetés a polgármesternek

Dietz Ferenc kapta a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Kötődések díját, melyet a polgármester a közelmúltban át is vehetett. Az elismerést a múzeum minden évben azoknak adományozza, akik sokat tettek a Skanzenért.

2012. December 20. 08:33, csütörtök | Helyi

Olimpiai elismerés a szentendrei úszóknak

Az olimpiai bajnoki elismerést kaptak a szentendrei úszók a Honvéd Kossuth SE közelmúltbeli évadzáró rendezvényén a V-8-ban, ahol Gyurta Dániel jutalmazta az idén kiemelkedően teljesítő sportolókat.

2012. Október 25. 10:24, csütörtök | Helyi

Szentendrei építész nyerte az Év háza díjat

A szentendrei Ásztai Bálint Kovács Csabával és pécsi vendégházuk megtervezésével érdemelte ki idén az Év háza díjat. Az építész természetközeli épületével győzte meg a zsűrit.

2012. Október 22. 14:04, hétfő | Helyi

Koszorúzás, megemlékezés 56-os hősökért Szentendrén

Ünnepi megemlékezést tart kedden Szentendre az 1956-os forradalom alkalmából. Az eseményen a tiszteletadás mellett kitüntetések átadására is sor kerül a PMK színháztermében.

2012. Május 12. 14:15, szombat | Bulvár

Figyelem, ő az év cicababája!

Jaclyn Swedberg kapta a ruháiktól könnyedén megszabaduló nők által elérhető legmagasabb kitüntetést, azaz az év Playmate-je címet.

2012. Május 01. 07:07, kedd | Belföld

Kitüntetést kapott Frühling János

Frühling János magyar származású belgiumi orvos-akadémikus munkásságát méltatta hétfői számában a La Libre Belgique című brüsszeli napilap abból az alkalomból...