Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

Művészi összefogással nyitnak meg Szentendre bezárt kiállítóhelyei
2013. Március 05. 08:31, kedd | Helyi

Művészi összefogással nyitnak meg Szentendre bezárt kiállítóhelyei

Közösen állnak ki Szentendre kiállítóhelyeiért a város művészei és a Ferenczy Múzeum szakemberei, akik összefogásával nyithatnak meg ismét az ideiglenesen bezárt városi gyűjtemények.

Hét kiállítóhely is bezár Szentendrén – csak időszakosan
2013. Február 14. 08:00, csütörtök | Helyi

Hét kiállítóhely is bezár Szentendrén – csak időszakosan

Költségtakarékossági okok miatt egy hónapra bezárt szerdától Szentendre hét nemzetközileg is ismert kiállítóhelye - tájékoztatta az MTI-t a Ferenczy Múzeum igazgatója kedden.

Sorban állás nélkül - online jegyek a Skanzenba
2013. Február 01. 08:00, péntek | Helyi

Sorban állás nélkül - online jegyek a Skanzenba

Akár sorban állás nélkül is válthatunk jegyet a Skanzenba, már online is megvehetjük ugyanis a belépőket. A kinyomtatott jegyünkkel pedig egyenesen a bejárati épületben található beléptető kapukhoz mehetünk.

Újra szolgálatban a tömegközlekedési múzeumból
2013. Január 30. 08:23, szerda | Helyi

Újra szolgálatban a tömegközlekedési múzeumból

Új nosztalgia járművet állít forgalomba a szentendrei tömegközlekedési múzeumból februártól a BKV: minden szombaton egy M VIII-as típusú motorkocsi is szállít majd utasokat a gödöllői HÉV vonalán.

2012. November 28. 08:25, szerda | Helyi

Aláírva – Szentendréhez kerül három Pest megyei múzeum

A szentendrei Ferenczy Múzeum tagintézménye lesz jövő év elejétől a tápiószelei Blaskovich Múzeum, a verőcei Gorka Kerámia Kiállítás és a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeum - aláírták a felek kedden a megállapodást.

2012. November 26. 08:57, hétfő | Helyi

Egyedülálló kulturális sikertörténet Szentendrén

Tápiószele, Verőce és Zebegény muzeális intézményei január elsejét követően a megyei hatókörű városi múzeum, a szentendrei Ferenczy Múzeum tagintézményeiként működik. Az erről szóló megállapodás kedden írják alá a felek.

2012. November 10. 08:12, szombat | Helyi

Jubileumi Márton-nap a Skanzenben

Márton-napi búcsú, fűszeres libaétkek, „libakóka” és madáretető-készítés, legényavatás, valamint falusi bál várja a látogatókat a hét végén a szentendrei Skanzen tizedik Márton-napi rendezvényén.

2012. November 07. 08:30, szerda | Helyi

Múzeumok újratöltve - országos konferencia Szentendrén

A múzeumok tudásának élményszerű átadását a fiatal és az idősebb generációknak és a nemzedékek közötti együttműködést vitatták meg Szentendrén, a negyedik országos múzeumpedagógia konferencia résztvevői hétfőn és kedden.

2012. Május 16. 14:07, szerda | Belföld

Nem maradt a vízfelszínen a hajó

Meg kellett szakítani egy Kentben készült bronzkori hajó másolatának első útját, mert a vízi jármű nem maradt a vízfelszínen.

2012. Május 10. 14:11, csütörtök | Belföld

Minimamutok nyomaira bukkantak Krétán

Az eddig ismert legkisebb mamutok éltek évmilliókkal ezelőtt Krétán, a leletről a Proceedings B of the Royal Society című folyóiratban jelent meg tanulmány.

2012. Április 26. 07:11, csütörtök | Belföld

Új rákfajtát fedeztek fel

Élénk lila színben pompázó édesvízi rákocskákat fedeztek fel három más rákfajjal egyetemben a Fülöp-szigetekhez tartozó Palawan-szigeten német zoológusok.

2012. Április 19. 07:17, csütörtök | Belföld

Hajó volt, most roncsdarab – avagy mentési gyakorlat a „Titanicon”

Megnyílt a Titanic 100 című kiállítás, amelyen közel 130 darab olyan tárgyat láthat a közönség, amelyek eddig még sehol nem voltak kiállítva.