Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Április 22. 09:27, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Kátyúzás, szelektív hulladékgyűjtés, felborult autó, sportsikerek

Kátyúzás, szelektív hulladékgyűjtés, felborult autó, sportsikerek

Idén fokozottabb figyelem irányul Szentendrén a kátyúkra. Hová vigyem a szelektív hulladékot? Olcsóbb lesz a közétkeztetés, új állandó kiállítás a Skanzenben, felborult egy autó Budakalásznál… Hírösszefoglaló!

Idén nagyobb figyelmet kap Szentendrén a kátyúzás
Idén fokozottabb figyelem irányul Szentendrén a közterületek rendbetartására, így egyebek közt a kátyúzásra is. Mindezt a Városi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója fejtette ki a közelmúltban. Szentendre karbantartásáról részletek!

Hová vigyem Szentendrén a szelektív hulladékot?
Olvasónk tette fel ezt a kérdést, aki szelektíven gyűjtötte és szeretné továbbra is így gyűjteni a háztartási hulladékát Szentendrén. A közelmúltban megváltozott a rendszer, februártól házhoz megy a szelektívgyűjtő. Bővebben szentendrei szelektív hulladékgyűjtésről!

Szelektív szemétgyűjtés Szentendre

Olcsóbb lesz a közétkeztetés Szentendrén
Kiemelt ügyként kezeli a városvezetés Szentendre közétkeztetését, ezért a legutóbbi testületi ülésen a képviselők tárgyaltak díjának mérsékléséről. Várhatóan ősszel kedvezőbb áron folyik majd a közétkeztetés.

Új állandó kiállítással bővült a Skanzen
Kocsik és szekerek címmel új, interaktív állandó kiállítás látható múlt péntektől a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum egyik pajtájában. Részletek a Skanzen új tárlatáról!

Felborult egy autó Budakalásznál, a sérülthez mentőhelikopter érkezett
Felborult, majd az árokba sodródott egy személyautó múlt hétfő délután a 11-es főút Budapest felé vezető oldalán, Budakalász térségében, egy ember beszorult a roncsba, a mentés idejére az utat lezárták. A balesethez mentőhelipoter érkezett!

Harcias futóverseny Szentendrén
Sorozatban tizenkettedik alkalommal zajlik le május 4-én a Kinizsi Szentendrei Utcai Futóverseny a városban. A megmérettetésre több korosztályban és távon nevezhetnek a vállalkozó kedvűek. A szentendrei utcai futóverseny programja!

Szentendrei utcai futóverseny

Dobogón a Szentendrei Kenguruk
Többször is dobogóra ugorhattak a Szentendrei Kenguru Kötélugró Egyesület sportolói a közelmúltban. Kötélugróink az Országos Kötélugró Diákolimpián egyéni és csapatszámában is kiválóan teljesítetek. Részletek a Szentendrei Kenguruk sikereiről!

Elevenek az éremszerzésben – szentendrei úszósikerek
Tizenegy arany, hét ezüst és öt bronzérmet zsebeltek be az Elevenek SE úszópalántái a közelmúltban. Az ifjú tehetségek két versenyen is sikeresen helytálltak. Szentendrei úszók eredményei!

Messi és Ronaldo nyomdokaiban a szentendrei ifjú focisták
Minden bizonnyal Messi és Ronaldo is megirigyelné az ifjú szentendrei labdarúgó-palánták közelmúltbeli sikereit. A Sze-Fi Labdarúgó SE fiatal csapatai ugyanis sorra hódították el a kupákat az elmúlt hónapokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén