Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 22. 08:45, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Városszépítés, családi nap, díszpolgári cím – Heti hírek

Városszépítés, családi nap, díszpolgári cím – Heti hírek

Folytatódik a „Városháza házhoz jön” sorozat... Ki legyen Szentendre díszpolgára idén? Városszépítés és családi nap... Sprayvel lefújt biciklis, táskatolvaj, garázdák... az Árvácska Állatvédő programja... Hírösszefoglaló

A Városháza házhoz megy Szarvashegyre – fórum a fejlesztésekről
Folytatódik a „Városháza házhoz jön” sorozat Szentendrén, a következő fórumon a városvezetés a szarvashegyiek problémáival foglalkozik majd április 24-én.

Ki legyen Szentendre díszpolgára idén?
A hónap végéig lehet jelölteket javasolni az önkormányzatnak arra, hogy idén ki kapja meg a Szentendre Város Díszpolgára kitüntető címet valamint azt, hogy kik vehessék át a Pro Urbe Emlékérmeket.

Ki legyen Szentendre díszpolgára idén?

Városszépítés és családi nap Szentendrén – Föld napi akció
Idén sem marad el Szentendrén a hagyományos Föld napi városszépítő akció, mely április 22-én kezdődik. Eddig majd 600-an csatlakoztak az eseményhez, mely során megtisztulnak a város közterei, a Duna és a patakok partjai.

Sprayvel lefújt biciklis, táskatolvaj, garázdák – vádemelések sora
Több ügyet is vádemelési javaslattal zárt le a minap a szentendrei rendőrség, így egyebek között egy Leányfalu történt lefújás, egy szentendrei verekedés és egy budakalászi táskalopás nyomozását is.

Buszos verekedő, tolvajok – akadt dolguk a pomázi rendőröknek
Több bűncselekmény gyanúsítottját is elfogták a pomázi rendőrök a közelmúltban Kattant a bilincs egy buszsofőrt bántalmazó férfin és két tolvajon is, akik közül egyikük hétvégi házba, másikuk egy bicikli boltba tört be.

Föld napja, vásár, majális, kutyabemutató - az Árvácska Állatvédő tavaszi programjai
Több tavaszi programmal is várja az érdeklődő kutyabarátokat a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület áprilisban és májusban: Föld napja, Tahi Vásár, Szentendrei Majális – kutyabemutató, gyerekprogramok.

A juhtartás és pásztorkodás európai öröksége a Skanzenben
Tucatnyi európai ország több mint 30 gyűjteményéből láthatók a pásztorkodáshoz és a juhtartáshoz kapcsolódó különleges és meghökkentő tárgyak a szentendrei Skanzen legújabb időszaki kiállításában.

Újabb művészi csevej Szentendrén – vendég Eperjes Károly

Újabb művészi csevej Szentendrén – vendég Eperjes Károly
Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész lesz április 27-én a vendége a Csevej-estnek, a művészeti-kulturális-értékobjektív-karitatív beszélgetős programnak a PMK-ban.

Holokauszt emléknap a Szentendréről és a Dunakanyarból elhurcoltak tiszteletére
Idén is megrendezi a szentendrei Magyar-Izraeli Baráti Társaság az 1944-es magyarországi deportálások során Szentendréről és a Dunakanyarból elhurcoltak emléknapját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.