Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek | Helyi

2012. November 28. 08:17, szerda |

Szentendrén kezdődött a települési adósságrendezés

Megkezdődött a kormányzat és az ötezer és ötvenezer közötti lakosú települések között a tárgyalássorozat az adósságrendezésről kedden. A szentendrei egyeztetésen V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár volt jelen.

2012. November 27. 08:55, kedd |

Vonzás – kortárs kiállítás és vásár

Vonzás címmel nyílik kiállítás és vásár Szentendrén a V-8 uszodában december 6-án, ahol a kortárs művészek alkotásait nemcsak megcsodálhatja közönség, de bárki meg is vásárolhatja.

2012. November 27. 08:45, kedd |

Városi Advent, közös gyertyagyújtás

Ünnepi díszbe öltözve várja hétvégétől Szentendre történelmi belvárosa az arra járókat. A négy adventi vasárnapon ugyanis a helyiek a már hagyományosan közös gyertyagyújtásra készülnek a Fő téren.

2012. November 26. 10:38, hétfő |

Rekord a V-8 Kupán, Amerika a Skanzenben, újabb kábellopás – Heti hírek

Amerikában szerencsét próbált magyar bányászok tárgyai érkeztek a Skanzenbe, újra kábelt loptak a HÉV vonalán, továbbjutott a Szentendre Táncegyüttes, egyebet között ezek az elmúlt hét legfontosabb hírei.

2012. November 26. 08:57, hétfő |

Egyedülálló kulturális sikertörténet Szentendrén

Tápiószele, Verőce és Zebegény muzeális intézményei január elsejét követően a megyei hatókörű városi múzeum, a szentendrei Ferenczy Múzeum tagintézményeiként működik. Az erről szóló megállapodás kedden írják alá a felek.

2012. November 25. 10:32, vasárnap |

Minczér és Papp nyert a szentendrei mezeifutó ob-n

Minczér Albert és Papp Krisztina sikerét hozta a szombaton Szentendrén rendezett mezeifutó országos bajnokság, mely a két hét múlva sorra kerülő Európa-bajnokság főpróbája volt.

2012. November 25. 08:20, vasárnap |

A szerb vándorlás emléknapja Szentendrén

Az év műtárgyát, Az Istenszülő megkoronázása című ikont és Dinko Davidovnak a szentendrei szerb emlékekről írt könyvét mutatták be a Szentendrei Egyházi Múzeumban a szeoba (vándorlás) emléknapján, szombaton.

2012. November 25. 08:00, vasárnap |

Skanzenben az Amerikában szerencsét próbált magyar bányászok tárgyai

A sajtó jelenlétében nyitották ki pénteken a Szentendrei Skanzenben azt a konténert, amelyben a pennsylvaniai Vintondale egyik magyar házának múlt század eleji berendezési tárgyai, elsősorban bútorok érkeztek.

2012. November 24. 10:58, szombat |

Ismét kábeleket loptak a szentendrei hév vonalán

Összesen 170 méternyi kábelt loptak el a szentendrei HÉV vonalán, Csillaghegy és Római fürdő megállóhelyek között, ezért késtek a szerelvények – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

2012. November 24. 10:33, szombat |

Mezeifutó Eb - Országos bajnokság a főpróba Szentendrén

Két héttel a szentendrei mezeifutó Európa-bajnokság előtt a magyar bajnokságnak ad otthon a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen. A hazai futók színe-java is részt vesz a küzdelmen.

2012. November 24. 10:27, szombat |

Jobbik: Szentendre a mutyi szinonimája

A Jobbik szerint elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy Szentendre azt a Simon Pétert nevezte ki a városi Fejlesztési és Projektmenedzsment Irodája vezetőjének, aki egyik cégével 445 millió forinttal tartozik a városnak.

2012. November 23. 09:20, péntek |

Civil Fórum Szentendrén

Szentendre önkormányzata Civil Fórumot rendez november 28-án, szerdán 17 órakor a Városháza dísztermébe, ahol több témában, így például a Központi Ügyfélszolgálatról is tájékozódhatnak az érdeklődők.