Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. December 28. 11:50, péntek | Helyi

Látványos haladás, jövőre folytatódó munka a gáton

Január 7-én folytatódnak a gátépítés munkálatok Szentendrén. Az ünnepi leállást követően az északi szakasz kivitelezési feladatai mellett elkezdődnek a déli rész munkái is.

2012. November 29. 08:36, csütörtök | Helyi

Alakul a gát formája – védett Szentendre

Teljességgel védett Szentendre egy esetleges árvízzel szemben az új gátrendszer építési munkái alatt, állapították meg a katasztrófavédelem szakértői. A gátépítés újabb fázisaként nemsokára már kialakul végleges formája.

2012. November 12. 11:47, hétfő | Helyi

Épülő támfal, forgalomkorlátozás – a gátról jelentjük

Megérkeztek Szentendrére a mobil gát elemei, közben a teljes szakaszon gőzerővel zajlanak a kivitelezési munkák. A bontás és építés ellenére a belváros folyamatosan védve van egy esetleges árvíztől.

2012. November 02. 12:27, péntek | Helyi

Hat méter mély beton a mobilgát alatt

A bontások és a hosszas tereprendezés után elkezdődött a minap a belvárosi árvízvédelmi fal építése. A munkák során a szakemberek hat méter mélyen betonozzák ki a védmű, így a mobilgát alapjait is.

2012. Október 23. 11:55, kedd | Helyi

Gátberuházás, alpolgármester, új helyijárat szolgáltató – heti hírek

Új szakaszban a gátberuházás, tizenhárom jelölt a gazdasági alpolgármester posztra, új szolgáltató a tömegközlekedésben, egyebek közt mindezek történtek az elmúlt héten Szentendrén. Heti hírösszefoglaló!

2012. Október 22. 12:51, hétfő | Helyi

Új szakaszban a gátberuházás

Földfeltöltés, bontás, ideiglenes lépcső kialakítás, egyebek között ezeket a feladatokat végzi el a kivitelező a közeljövőben a szentendrei gátbontás és -építési munkák során.

2012. Október 17. 12:00, szerda | Helyi

Gátat nyitottak a félelmeknek Szentendrén

Bontják a gátat Szentendre belvárosánál, ahol 333 méteren nem is építik vissza, ám árvíz idején mobil gát védi majd a várost. A helybéliek aggódnak, sokan felháborodtak a régi fasor kivágása miatt is, írja a nol.hu.

2012. Október 17. 08:30, szerda | Helyi

Akár hölgyek is összerakhatják a mobilgátat -videó

Az elöregedett szentendrei földgát helyére az innovatív mobil árvízvédelmi falat építik fel, ami szükség esetén pár óra alatt összerakható, amúgy pedig nem választja el a várost a folyótól, írja az index.

2012. Október 15. 10:06, hétfő | Helyi

Fotókon a gátbontás

Javában zajlik múlt hét óta a régi gát bontása Szentendrén, ahol a munkák illetve az új védmű szükségessége igencsak megosztják a közvéleményt. Fotógaléria!

2012. Október 10. 14:12, szerda | Helyi

Beindult a gátbontás, változik a forgalmi rend a Dunakorzón

Elkezdődött hétfőn a régi gát bontása, a munkák több ütemben zajlanak majd, mialatt helyenként forgalmi korlátozásokra kell számítaniuk az autósoknak, kerékpárosoknak és a gyalogosoknak is.

2012. Február 29. 07:07, szerda | Belföld

Felkészülten várja az áradást Borsod megye

Végéhez közelednek a védmű-kivitelezési munkálatok a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádkak községben – közölte a projekt kommunikációs munkatársa az MTI-vel kedden.

2012. Február 05. 07:44, vasárnap | Sport

Magyar győzelem Luxemburgban

Kürthy Lajos győzött súlylökésben, Baji Balázs pedig 60 m gáton a második helyen végzett a Luxemburgban rendezett fedettpályás atlétikai versenyen.