Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. November 30. 09:32, péntek | Helyi

Fölszállott a páva – szavazzunk a Szentendre Táncegyüttesre

Élőben közvetíti a Duna és a Duna World szombat este a Fölszállott a páva 2012 népzenei és néptáncverseny első középdöntőjét. A tehetségkutató műsorban már a nézők szavazatai is segíthet a továbbjutásban.

2012. November 29. 09:34, csütörtök | Helyi

Új tárlattal vár a V-8

Újabb kiállítás nyílt a V-8 Galériában, mely ezúttal Varga József Zsolt, Barcsay-díjas képzőművész alkotásait mutatja be a közönségnek. A tárlat december 15-éig látható.

2012. November 29. 08:36, csütörtök | Helyi

Alakul a gát formája – védett Szentendre

Teljességgel védett Szentendre egy esetleges árvízzel szemben az új gátrendszer építési munkái alatt, állapították meg a katasztrófavédelem szakértői. A gátépítés újabb fázisaként nemsokára már kialakul végleges formája.

2012. November 28. 12:51, szerda | Helyi

Jövőre indul a távhőrendszer felújítása Szentendrén

Szakmai tanácskozás zajlott le múlt hétvégén az uniós Concerto program keretén belül Szentendrén. Az eseményen elhangzott egyebek között, hogy jövőre elindul a város távhőrendszerének felújítása.

2012. November 28. 08:38, szerda | Helyi

Biztonságban út közben is

A következő napokban csapadékra, ködfoltokra kell számítanunk, ilyen időjárási viszonyok között a járművezetőknek még a megszokottnál is körültekintőbbnek, óvatosabbnak kell lenniük a balesetek megelőzése érdekében.

2012. November 28. 08:25, szerda | Helyi

Aláírva – Szentendréhez kerül három Pest megyei múzeum

A szentendrei Ferenczy Múzeum tagintézménye lesz jövő év elejétől a tápiószelei Blaskovich Múzeum, a verőcei Gorka Kerámia Kiállítás és a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeum - aláírták a felek kedden a megállapodást.

2012. November 28. 08:17, szerda | Helyi

Szentendrén kezdődött a települési adósságrendezés

Megkezdődött a kormányzat és az ötezer és ötvenezer közötti lakosú települések között a tárgyalássorozat az adósságrendezésről kedden. A szentendrei egyeztetésen V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár volt jelen.

2012. November 27. 08:55, kedd | Helyi

Vonzás – kortárs kiállítás és vásár

Vonzás címmel nyílik kiállítás és vásár Szentendrén a V-8 uszodában december 6-án, ahol a kortárs művészek alkotásait nemcsak megcsodálhatja közönség, de bárki meg is vásárolhatja.

2012. November 27. 08:45, kedd | Helyi

Városi Advent, közös gyertyagyújtás

Ünnepi díszbe öltözve várja hétvégétől Szentendre történelmi belvárosa az arra járókat. A négy adventi vasárnapon ugyanis a helyiek a már hagyományosan közös gyertyagyújtásra készülnek a Fő téren.

2012. November 26. 10:38, hétfő | Helyi

Rekord a V-8 Kupán, Amerika a Skanzenben, újabb kábellopás – Heti hírek

Amerikában szerencsét próbált magyar bányászok tárgyai érkeztek a Skanzenbe, újra kábelt loptak a HÉV vonalán, továbbjutott a Szentendre Táncegyüttes, egyebet között ezek az elmúlt hét legfontosabb hírei.

2012. November 26. 08:57, hétfő | Helyi

Egyedülálló kulturális sikertörténet Szentendrén

Tápiószele, Verőce és Zebegény muzeális intézményei január elsejét követően a megyei hatókörű városi múzeum, a szentendrei Ferenczy Múzeum tagintézményeiként működik. Az erről szóló megállapodás kedden írják alá a felek.

2012. November 25. 10:32, vasárnap | Helyi

Minczér és Papp nyert a szentendrei mezeifutó ob-n

Minczér Albert és Papp Krisztina sikerét hozta a szombaton Szentendrén rendezett mezeifutó országos bajnokság, mely a két hét múlva sorra kerülő Európa-bajnokság főpróbája volt.