Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. November 19. 09:44, hétfő | Helyi

Olcsóbb buszozás, épülő gát, lakástűz – Heti hírek

Olcsóbb lesz a helyi buszközlekedés, épül a támfal a gátnál, gyorsabban a Megyei hídon, lakástűz, vicces fotók versenye – összegyűjtöttük az elmúlt napok legfontosabb szentendrei híreit!

2012. November 19. 08:46, hétfő | Helyi

Itt az első szmoghelyzet

A fűtési félév első komoly szmoghelyzete alakul ki ezekben a napokban. Északkeleten már a tájékoztatási határértéket is meghaladja a levegő szennyezettsége. A héten tovább romolhat a helyzet.

2012. November 18. 08:18, vasárnap | Helyi

Olcsóbb lesz a buszközlekedés Szentendrén

Átalakul december elsejétől Szentendre autóbusz-közlekedése, a képviselők döntése értelmében olcsóbb és hatékonyabb lesz a városi tömegközlekedés. A Volánbusz helyközi menetrend nem változik.

2012. November 17. 10:20, szombat | Helyi

Szentendre Táncegyüttes a tv-ben – tehetségkutatóban a csoport

A legjobb tizenkettő között a harmadik elődöntőben mutatják meg tehetségüket a Szentendre Táncegyüttes tagjai ma este a Duna Televízióban a Fölszállott a páva tehetségkutató showműsorban.

2012. November 17. 08:00, szombat | Helyi

Megszűnik a kistérségi társulás, de lesz együttműködés

Többször ülésezett az elmúlt időszakban a kistérségi társulás, amely a járási rendszer bevezetésével megszűnik. A régiós együttműködés lezárása után azonban mikrotársulások jöhetnek létre a térségben.

2012. November 16. 10:20, péntek | Helyi

Születésnapos az Altiszti Akadémia

Csütörtökön ünnepelte egyéves fennállását Szentendrén a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája, mely a központi kiképzőbázis és a Kinizsi Pál tiszthelyettes képző integrációjával valósult meg.

2012. November 16. 07:40, péntek | Helyi

Lakástűz Szentendrén, a franciaágy kapott lángra

Kigyulladt egy 70 négyzetméteres családi ház egyik szobája Szentendrén csütörtök este. Senki sem sérült meg – tájékoztatta Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

2012. November 16. 07:34, péntek | Helyi

Pótlóbuszok az 5-ös HÉV egy szakaszán a hétvégén

Karbantartási munkák miatt a HÉV-szerelvények helyett buszok szállítják az utasokat a hétvégén az 5-ös vonalon, a Batthyány tér és Békásmegyer között – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-t.

2012. November 15. 14:50, csütörtök | Helyi

Útszűkület a Városkapunál

Útszűkület okozhat a napokban torlódást Szentendrén a Városkapu Üzletháznál, ahol csomópont-építés zajlik. A forgalmi sávokat ideiglenesen átfestették a közútkezelő munkatársai. Fennakadások lehetnek a szakaszon.

2012. November 15. 10:58, csütörtök | Helyi

Ne gyújts rá ma!

Ma van a Ne gyújts rá világnap, mellyel az egészségügyi szervezetek a dohányzás és a passzív dohányzás veszélyeire igyekszik felhívni a figyelmet. Az elmúlt években jelentősen változtak a dohányzási szokások.

2012. November 15. 10:47, csütörtök | Helyi

Művészek a művészetről: a modern és a kortárs

Jövő kedden Pacsika Rudolf képzőművész vetített képes előadása várja az érdeklődőket a Malom Caféban, ahol folytatódik a Művészek a művészetről elnevezésű Malom Estek a Caféban sorozat.

2012. November 15. 10:32, csütörtök | Helyi

Jel – Tranzit: Bartl József kiállítás-ajánló

Bartl József, Munkácsy-díjas festőművész Jel – Tranzit című kiállítása nyílik meg november 23-án a MűvészetMalomban. Az érdeklődők a tárlatot megláthatják, hogyan kapcsolódnak össze a jelek-szimbólumok és a művészet.