Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

Szeged is kedvet kapott Szentendrétől
2013. Február 19. 08:59, kedd | Helyi

Szeged is kedvet kapott Szentendrétől

Hozzáfognak idén a szegedi partfal rekonstrukciójához: az uniós támogatással a korábbi legnagyobb árvízi szintnél 1,2 méterrel magasabbra építik a védelmi rendszert a belvárosban, melynél szintén mobil falat is építenek.

Így néz majd ki a gát!
2013. Február 15. 10:43, péntek | Helyi

Így néz majd ki a gát!

Elkészültek a gátépítés látványtervei, melyek bemutatják, hogyan is néz majd ki Szentendre új gátrendszere októbert követően.

Hóban, fagyban is épül a gát
2013. Február 12. 10:57, kedd | Helyi

Hóban, fagyban is épül a gát

A jelenlegi időjárás ellenére is dolgoznak a mobil árvízvédelmi fal 333 méteres szakaszán a szakemberek. A kivitelező optimista a munkák tekintetében, már akár nyár közepéig elkészülhet a védmű

Nem gátolja az időjárás a gátépítés munkáit
2013. Január 24. 11:03, csütörtök | Helyi

Nem gátolja az időjárás a gátépítés munkáit

Elsősorban a tervezési munkák és a következő ütemekre való felkészülés zajlik a szentendrei gátberuházáson. Az időjárás nem kedvez, de nem is gátolja a tényleges építkezést, így a tervek szerint készül a védmű.

Kivitelező-választás a térség csatornázásához
2013. Január 17. 12:32, csütörtök | Helyi

Kivitelező-választás a térség csatornázásához

Január végéig kiválasztja és leszerződik a Dunakanyari Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat a Szentendrei szennyvíz-agglomerációhoz tartozó települések csatornahálózatának bővítésére a leendő mérnökkel és kivitelezővel.

2012. November 02. 12:27, péntek | Helyi

Hat méter mély beton a mobilgát alatt

A bontások és a hosszas tereprendezés után elkezdődött a minap a belvárosi árvízvédelmi fal építése. A munkák során a szakemberek hat méter mélyen betonozzák ki a védmű, így a mobilgát alapjait is.

2012. Október 22. 12:51, hétfő | Helyi

Új szakaszban a gátberuházás

Földfeltöltés, bontás, ideiglenes lépcső kialakítás, egyebek között ezeket a feladatokat végzi el a kivitelező a közeljövőben a szentendrei gátbontás és -építési munkák során.

2012. Május 24. 07:01, csütörtök | Belföld

Magyar-szlovák megállapodás a közös gázvezeték megépítéséről

Közös Beruházási Megállapodást írt alá a Magyar Gáz Tranzit ZRt. és szlovák partnere, az Eustream a. s. a magyar-szlovák összekötő földgázszállító vezeték beruházáshoz kapcsolódóan...

2012. Május 22. 14:09, kedd | Belföld

Hárommilliárdos óriásberuházás Nyíregyházán

Csaknem 800 millió forint európai uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárának fejlesztéséhez a német Hübner-H Kft. – közölte a projekt kommunikációs cégének, az Optimum-R Kft.-nek a vezetője.

2012. Május 19. 14:07, szombat | Belföld

Félmilliárd belvízvédelemre

A Dél-Hevesben húzódó Sajfoki belvízcsatorna ár- és belvíz-elvezetési képességének javítását szolgálja az a mintegy félmilliárd forintos fejlesztés...

2012. Május 19. 07:05, szombat | Belföld

A bajor gyáróriás Miskolccal kacsingat

Új autógyárak építését tervezi a BMW, a német társaság Közép-Európában is vizsgálja a lehetséges helyszíneket a beruházásokhoz, közöttük Miskolc neve is felmerült – írta pénteken a Handelsblatt.

2012. Május 16. 14:05, szerda | Belföld

Környéről szolgálják ki az európai piacokat

Átadták a Henkel ragasztógyárát a Tatabánya–Környe Ipari Parkban, a 4,4 milliárd forintos beruházással épült üzemből vizes bázisú és elektronikai ragasztókkal szolgálják ki az európai piacokat.